Slik jobber vi med den nye nettsiden din

Kort fortalt: Du sender over innholdet, vi fikser resten.

Fra du bestiller det nye nettstedet ditt på kubo.no/bestill, trenger det ikke å ta mer enn tre-fire dager til mesterverket er ferdig og «på luften». Men dette avhenger også av deg som kunde.

Når du bestiller, velger du hvilken designmal, signalfarge og abonnementspakke du vil ha. Så ber vi deg sende oss innholdet du vil bruke på sidene. Dette kan for eksempel være firmalogo, foto og tekst.

For at resultatet skal bli bra må vi få tilsendt store bildefiler, som vi kan tilpasse så de passer perfekt på sidene. (Husk: For at foto og illustrasjoner skal være lovlige å bruke, må du være sikker på at du har rett til å bruke de.)

Deretter må du gi oss instruks om hvordan vi skal organisere disse elementene på sidene. Hvis du har et nettsted fra før som du vil pusse opp, kan vi finne ut mye på egen hånd.

Domenenavn inkludert

Hvis du ikke har et domenenavn fra før, ordner vi også dette for deg. Det er inkludert i prisen. Du må bare gi oss beskjed hvilket domene du vil bruke.

Et domenenavn er det samme som en nettadresse. Uten en slik adresse får vi ikke lagt nettsiden ut så den blir synlig for alle. Du kan søke etter ledige domener på sidene til f.eks. Domeneshop og ProIsp.

Leveringsdatoen

Samtidig som vi kommuniserer om innholdet på nettstedet, mottar du den første månedsfakturaen. Vi går i gang med jobben så snart den er betalt. Men husk at abonnementet ikke begynner å løpe før vi har levert det ferdige nettstedet. Fra leveringsdatoen vil det altså gå en måned til neste faktura må betales.

Du kan når som helst bytte fra månedlig til årlig fakturering. Gjør du det, sparer både du og vi tid og penger på mindre administrasjon og regnskapsføring. Vi gir deg derfor en god rabatt på årlige fakturaer.

Så mange sider du vil

Avhengig av hvilket abonnement du har bestilt, setter vi opp enten inntil fire, åtte eller 25 sider for deg inkludert i prisen. I tillegg ordner vi inntil 20 ulike e-postadresser med ditt eget domenenavn.

Du kan selvsagt publisere så mange ekstra sider du ønsker ved hjelp av den fine side-redigeren som er innebygd i publiseringssystemet. Den fungerer omtrent som et vanlig skriveprogram, og når du trykker på knappen «publiser» blir artikkelen synlig på nettsiden din.

Hvis du vil ha hjelp til å lage flere sider kan vi selvsagt hjelpe deg.

Når vi har alt som trengs for å lage nettsiden, gjør vi dette:

 1. Etablerer et dedikert område til deg på nettjeneren vår
 2. Kobler opp domenenavnet ditt til dette området
 3. Lager e-postadresser og tester de
 4. Installerer og konfigurerer publiseringssystemet på området ditt
 5. Tilpasser og installerer designmalen du har valgt
 6. Endrer malen til ditt bruk, og legger inn logoen din
 7. Legger inn tekst, bilder og annet du vil ha med
 8. Legger inn lenker og menyer etter dine instruksjoner
 9. Legger ut innholdet ditt på undersidene
 10. Tester at alt ser bra ut på mobil og andre skjermstørrelser
 11. Oppretter innlogging til deg og evt. andre som skal ha tilgang
 12. Sender instruksjoner om hvordan du redigerer innhold selv
 13. Står parat til å hjelpe i tilfelle du har spørsmål eller vil endre noe.

Support og vaktmester inkludert

Vanlig brukerstøtte er selvfølgelig alltid gratis.

Hvis vi skal hjelpe deg med noe som ikke dekkes av den månedlige vaktmestertjenesten som er inkludert i alle abonnementene, fakturerer vi ekstra. Dette blir vi alltid enige om på forhånd. Vi bruker i så fall prislisten som referanse.

Vaktmesterne du får tilgang til er erfarne webdesignere som behersker både design, tekst, bilder og tekniske spørsmål.

Ut over det som er nevnt tidligere i artikkelen, inkluderer tjenesten blant annet programvareoppdateringer, sikkerhetskopiering og evt. tilleggsfunksjonalitet som følger med abonnementet du velger.

Hvis du leser dette og ennå ikke har en nettside eller nettbutikk fra Kubo.no må du gjerne kontakte oss på e-post, eller sende en melding på chat. Så finner vi sammen ut av hva som passer best for deg.

Les også: Fordeler med nettsider på abonnementsbasis

Tilbake til artikkelmenyen